אודות התוכנית
חיסול הבעיה באמצעות
פעולות למניעת שימוש בסמים
במהלך ארבעים שנות ניסיון בגמילה מסמים ומניעת השימוש בהם, המומחים של נרקונון לחינוך בנושא גילו כי צעירים שמקבלים ידע והבנה על ההשפעות של סמים מחליטים ברוב המקרים לא להתחיל להשתמש בסמים מלכתחילה.
הגישה של שימוש ב-״טקטיקות הפחדה״ נכשלה בעבר לעתים קרובות, ובמקרים מסוימים אף עודדה שימוש בסמים בכך שסיפקה נתונים שהופרכו בקלות.
התוכנית של נרקונון לחינוך בנושא סמים מבוססת על עובדות וראיות מוצקות. מחקר מהזמן האחרון שנעשה על-ידי אנשי מקצוע מהתחום ובדק את תוצאות התוכנית, הראה כי היא אפקטיבית בהורדת אחוזי השימוש בסמים בקרב תלמידי תיכון.
המפתח להצלחת התוכנית החינוכית של נרקונון בנושא סמים נמצא גם בתוכן שלה וגם בדרך בה מעבירים אותה. פרזנטציות אינטראקטיביות מכילות מידע עובדתי ופשוט על ההשפעות הגופניות והמנטליות של סמים, בנוסף לסוגיות חברתיות אחרות שקשורות לשימוש בהם. העברת התוכנית כוללת גם השתתפות בהדגמות של תרחישים חברתיים שקשורים לסמים, עם דגש על יישום הנתונים בחיים.
באופן זה נרקונון מספק תמונה ריאליסטית על השימוש בסמים. התוכנית לא סתם אומרת לצעירים ״תגיד לא״, אלא מחנכת אותם להגיע למסקנה הזו בעצמם, ואף יותר חשוב מכך, מראה להם כיצד להגיד לא ולְמה בדיוק הם אומרים לא.
הפרזנטציות של נרקונון עוסקות גם בבעיות שלעתים קרובות מהוות את הסיבה הבסיסית לשימוש בסמים במקרה של בני-עשרה, הסיבה לעתים קרובות יכולה להיות שעמום או חוסר יכולת לתקשר עם אחרים. לכן, כדרך להימנע מנפילה למלכודת השימוש בסמים, הפרזנטציות כוללות נושאים כגון הצבת יעדים והשגתם.
פרזנטציות ההסברה בנושא הסמים של נרקונון מתחלקות למספר נושאים:
■ ההשפעות הגופניות של סמים
■ כיצד הסמים משפיעים על המיינד
■ מריחואנה – המיתוס
■ האמת על אקסטזי
■ האמת על מתאמפטמינים
■ סמים ואלכוהול: איך אמצעי התקשורת משפיעים על צעירים בנושא
■ טבק, עישון והבריאות שלך
■ אל-אס-די – אחד הסמים המסוכנים ביותר שקיימים כיום
■ איך הצבת יעדים בחיים והשגתם מעלימות את הרצון להשתמש בסמים
■ לחץ חברתי והימנעות משימוש בסמים
■ התמכרות – איך היא מתחילה ומה גורם לאדם להמשיך להיות מכור
■ מה התפקיד שיש לרגשות בשימוש בסמים.